Çevre İzin Lisans Danışmanlık Hizmetlerimiz Çevre İzin Lisans Geçici Faaliyet Belgesi Nedir Nasıl Alınır Kim Yapar Nereden Alınır Kim Verir?
ICT SERT Çevre Danışmanlık Eğitim Mühendislik olarak tecrübeli Çevre Mühendislerimiz ve Çevre Görevlilerimiz ile firmanız da Çevre Kanunu ve Çevre Kanununca Alınması Gerekli İzin Ve Lisanslar Hakkında Yönetmelik kapsamında alınması gereken Çevre İzin ve Lisans konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığından aldığı Çevre Danışmanlık Yeterlilik Belgesi aşağıdaki Çevre İzin ve Çevre Lisans Danışmanlık Hizmetlerini vermekteyiz.
Çevre İzin Danışmanlık Hizmetlerimiz Nedir ?
- Çevre İzninden Önce Geçici Faaliyet Belgesi Alınması Danışmanlık
- Hava Emisyon İzni Danışmanlık
- Çevresel Gürültü İzni Danışmanlık
- Atık su Deşarj İzni Danışmanlık
- Derin Deniz Deşarj İzni Danışmanlık
Çevre Lisans Danışmanlık Hizmetlerimiz Nedir ?
- Tehlikeli Atık Geri Kazanım Lisans Danışmanlık
- Tehlikesiz Atık Geri Kazanım Lisans Danışmanlık
- Atık Yağ Geri Kazanım Lisans Danışmanlık
- Bitkisel Atık Yağ Geri Kazanım Lisans Danışmanlık
- Atık Pil ve Akümülatör Geri Kazanım Lisans Danışmanlık
- Ömrünü Tamamlamış Lastik Geri Kazanım Lisans Danışmanlık
- Ambalaj Atığı Geri Kazanım Lisans Danışmanlık
- Atık Yakma ve Birlikte Yakma Bertaraf Lisans Danışmanlık
- İleri Termal İşlem Tesisleri(Piroliz, Gazlaştırma) Bertaraf Lisans Danışmanlık
- Düzenli Depolama Bertaraf Lisans Danışmanlık
- Atık Ara Depolama Tesisi Lisans Danışmanlık
- Tıbbi Atık Sterilizasyon İşleme Lisans Danışmanlık
- Ambalaj Atığı Toplama ve Ayırma İşleme Lisans Danışmanlık
- Gemi Geri Dönüşüm Tesisi İşleme Lisans Danışmanlık
- Atıktan Türetilmiş Yakıt (ATY) Hazırlama Tesisi İşleme Lisans Danışmanlık
- Tanker Temizleme İşleme Lisans Danışmanlık
- Hurda Metal/ ÖTA İşleme Lisans Danışmanlık
- Ömrünü Tamamlamış Araç (ÖTA) Geçici Depolama İşleme Lisans Danışmanlık
- Atık Elektrikli ve Elektronik Eşya İşleme Lisans Danışmanlık
- Atık Kabul Tesisi İşleme Lisans Danışmanlık
- PCB Arındırma Lisans Danışmanlık
Çevre İzinleri Nedir?
Çevre İzinleri Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin Ve Lisanslar Hakkında Yönetmelik kapsamında EK-1 ve EK-2 listesinde yer alan tesislerin yapılan faaliyetleri göz önünde bulundurularak
Atıksu Deşarj İzni
Emisyon İzni
Gürültü Kontrol İzni
Tehlike Madde Atıksu Deşarj İzni
Derin Deşarj İzni
İzinlerini kapsamaktadır.
Çevre İzinleri ve Geçici Faaliyet Belgesi Nasıl Alınır ?
Çevre İzinleri iki aşamada gerçekleşmektedir. İlk aşama Geçici Faaliyet Belgesi alınma aşamasıdır. Bu aşamadan sonra izin sürecine geçilmektedir. İzin süreci evrakları tamamlandıktan sonra EK-3C’de belirtilen bilgi, belge ve raporlar sunulur. izinlisans.cevre.gov.tr adresinden evraklar yüklenip izin süreci tamamlanır. Bu sürecin tamamlanabilmesi için yetkili çevre danışmanlık firmaları ile çalışılması veya çevre yönetim birimi tarafından yürütülmesi zorunluluktur. Tüm işlemler online sistem üzerinden takip edilmekte olup online işlemler için yetkili kuruluşlar çevre danışmanlık firmaları ile çevre yönetim birimi yetkilidir.
Çevre Lisansı Nedir?
Çevre Lisansı tesislerin yaptığı faaliyet göz önünde bulundurularak atıkların toplanması, geri kazanılması, geri dönüşümü ve bertaraf edilebilmesine ilişkin teknik yeterliliğini gösterir belgedir. Aşağıdaki faaliyetler için çevre lisansı alınmaktadır.
Çevre Lisansı Geçici Faaliyet Belgesi Nasıl Alınır ?
Çevre lisansı iki aşamada gerçekleşmektedir. İlk aşama Geçici Faaliyet Belgesi alınma aşamasıdır. Bu aşamadan sonra lisans sürecine geçilmektedir. Çevre Lisans süreci evrakları tamamlandıktan sonra EK-3C’de belirtilen bilgi, belge ve raporlar sunulur.izinlisans.cevre.gov.tr adresinden evraklar yüklenip izin süreci tamamlanır. Firma olarak hangi Çevre Lisans konusuna başvuru yapılırsa yapılsın öncelikle Geçici Faaliyet Belgesi alınması gerekmektedir. Geçici faaliyet Belgesi anlamı hangi konuda Çevre lisansı alınacak ise o konuda Bakanlık firmanıza 1 yıl süre ile faaliyet göstermenize yetki vermiş anlamına gelir. Fakat Geçici Faaliyet Belgesi onaylandıktan yani alındıktan sonraki ilk 6 ay içerisinde hangi lisans konusunda geçici faaliyet belgesi alındı ise o konu için başvuru yapılması gerekir. ilk 6 ay içinde başvuru yapılmaz ise Geçici Faaliyet Belgeniz 1 yıl kullanabilirsiniz fakat o konu ile ilgili lisans süreciniz ile ilgili tekrar Geçici Faaliyet Belgesi başvuru yapılması gerekecektir.
Çevre İzin Lisans Geçici Faaliyet Belgesi İşlemlerini Kim Yapar ? Nereden Alınır Kim Verir?
Çevre İzin Lisans Geçici Faaliyet Belgesi işlemlerini var ise işletmenin çevre yönetim birimi Çevre yönetim birimi yok ise Çevre Görevlisi veya Çevre Danışmanlık Firması ile sözleşme imzalanması durumunda Yetkili Çevre danışmanlık firması bünyesindeki Çevre Görevlisi yapmaktadır. Bunun dışındaki kişiler çevre izin ve lisans işlemini yapamazlar.
Çevre İzin lisansları İşletmleri Tesislerin bulundukları illerdeki Çevre İl Müdürlüklerinden alınmaktadır.